Vaka Diyaloglar
Planlar Yattı
Planlaryattı
Vaka Ayrıntıları
Sezon 4
Şehir Concordia
Bölge Kapitol Zirvesi
Vaka # 59
Çıkış tarihi 4 Ocak 2018
Partner Madeline O'Malley(1. ve 2. bölümler)
Isaac Bontemps(3. Bölüm ve NK:5)
Leydi Highmore(NK:5)
Önceki Vaka Adaletin Bu mu Concordia
Sonraki Vaka Son Vazife
"Vali Lawson'u tutuklama planı devreye sokuldu! Fakat birisi Müfettiş Jaubert'i giyotinin altına atarak bir çuval inciri berbat etti! Bu durum işleri fena karıştırdı diyebiliriz!"
―Vaka #59'un girişi.

Planlar Yattı (özgün adı: "Best Laid Plans") Kapitol Zirvesi bölgesinin beşinci, Geçmişin Gizemleri'nin elli dokuzuncu, Criminal Case'in ise iki yüz otuzuncu vakasıdır.

Konu

Oyuncu, Madeline ile birlikte toplu infazı durdurma ve Vali Lawson'u tutuklama planın uygulamaya koymak için şehir meydanına gitmişti. Fakat oyuncu şehir meydanına ulaşır ulaşmaz Müfettiş Jaubert'i giyotinin altında ölmüş halde bulmuştu. Bu da idamın ertelenmesine ve bütün planın yatmasına neden olmuştu.

Soruşturma sırasında Hakime Umbright'ın cinayet mahallinde bulunduğu ortaya çıkmış ve şüpheli listesine alınmıştı. Daha sonra Adalet Tugayı'ndan Memur Smythe neredeyse direnişin harekat odasını keşfedecek iken Leydi Highmore tarafından etkisiz hale getirilmiş, oyuncu da bu yüzden Highmore'u tutuklanmaktan kurtarmak durumunda kalmıştı. Bunun ardından Madeline'in sancısı tutmuş ve Leydi Highmore'un ebeliğinde doğum yapmış, bu yüzden de soruşturmayı Bontemps devralmıştı. Soruşturmanın sonunda katilin direnişin lideri Giulietta Capecchi olduğu ortaya çıkmıştır.

Tutuklama sırasında Giulietta, Enzo Jonas ile planı yürürlüğe koymak için meydanda buluştuğunu fakat Jaubert'in ikisini fark ettiğini söylemiştir. Giulietta Jaubert ile boğuşurken Jaubert'i giyotine doğru itmiş ve ipin kaymasıyla Jaubert, giyotinin altında kalarak can vermişti. Akabinde Enzo cinayeti örtbas etmesi için Giulietta'ya yardım etmişti yoksa yaşanan kazadan ötürü idam edilecekti.

Oyuncu Giulietta ile ne yapacağını düşündüğü sırada Charlie oyuncunun yanına gelerek Lawson'un adamlarının zeplini bastığını ve, bebeği de dahil önlerine çıkan herkesi tutukladıklarını haber vermiştir. Lawson'un artık hepten zıvanadan çıktığını fark eden oyuncu, Enzo ile Giulietta'ya şimdilik arkalarına bile bakmadan kaçmalarını söylemiştir. Dick'in dediğine göre Memur Smythe raporunda soruşturma sırasında Takım'ın kendisinden bir şeyler gizlediğinden şüphelendiğini yazmış, Tugay'da ikinci kez düşünmeden Takım'ın direnişten yana olduğunda karar kılmıştı. Tugay zeplini bastığında Charlie ile Dick morgdaki ceset örtülerinin altına saklanarak tutuklanmaktan kurtulmuşlar, o sırada da birisinin (muhtemelen Viola'nın) bayıldığını duymuşlardı. Ayrıca duyduklarına göre Takım üyeleri zindanda tutuluyorlardı ve şafak vakti diğer mahkumlarla birlikte idam edileceklerdi. Ayrıca şu vakitte zepline de dönemezlerdi çünkü Tugay neferleri kendilerini muhtemelen orada bekliyordu.

Daha sonra Highmore oyuncuya zindanı tasarlayanın büyük atası olduğunu ve harekat odasında zindanın bir maketinin olduğunu söylemişti. Ayrıca dediğine göre genel merkezde tıbbi malzemeler de vardı ve bu sayede Dick Takım için bir tedavi hazırlayabilirdi.

Oyuncu'nun maketi bulmasından sonra maketi inceleyen Charlie, Takım'ın muhtemel hücresini bulmuştu. Fakat dediğine göre yeraltındaki yere inebilmek için önce kapıdan geçmeleri gerekiyordu ve hücrenin anahtarına ihtiyaçları vardı. Oyuncu bunun üzerine Evelyn'in ikizi Nicholas Holloway ile konuşmuş ve Highmore'un büyük atasının zindanın anahtarının bir yedeğini malikanede tuttuğunu öğrenmiştir.

Oyuncu diğer taraftan Highmore ile genel merkezde bir şişe asetaminofen, yani ağrı kesici bulmuş ve Dick bununla uygun bir tedavi geliştirebilmişti. Dick'in dediğine göre Bontemps'e hayranlık duyan George Blanton Tugay'ın hapishane muhafızı olmuştu, yani Bontemps onunla konuşarak onu zindana aldırmaya ikna edebilirdi. Gece Blanton'un vardiyası başladığında Bontemps Blanton'a Lawson'un mahkumları başka yere taşıdığına ikna etmiş, hatta iki adet de Tugay üniforması almıştı. Charlie ile birlikte üniformayı giyen oyuncu, Takım'ın hücresini bulmuş ve Takım'ın da, içlerinde Katherine Woolf'un da olduğu siyasi mahkumlar ile aynı hücreye kapatıldığını fark etmişti. Oyuncu daha fazla bekletmeden Takım ile, aralarında Rockley Rochester ve Mildred Takakura'nın da bulunduğu siyasi mahkumları serbest bırakmıştır.

Zindandan çıktıktan sonra Rose diğer mahkumlara dağılmalarını ve Highmore'un malikanesinde toplanmalarını söylemiştir. Fakat Charlie Madeline'e önemli bir şeyi almak için zepline dönmesi gerektiğini söylemiş, Charlie'nin güvenliğinden emin olmak için de Bontemps onunla beraber gitmişti.

İstatistikler

Kurban

  • Müfettiş Jaubert (Giyotinde ölü bulundu)

Cinayet Silahı

  • Giyotin

Katil

  • Giulietta Capecchi

Şüpheliler

Yalancı Şüpheliler

Katil Profili

  • Katil meşru müdafaa biliyor.
  • Katil savaş tarihi biliyor.
  • Katil domuz konservesi yiyor.
  • Katil morluklara sahip.
  • Katil kadın.

KP-GG59

Suç Mahalleri

Bölümler

1. Bölüm:

230-1

  • İncele: Giyotin Platformu. (Deliller: Kurbanın Cesedi, Örgü Bebeği, Paramparça Kağıt)
  • Otopsi: Kurbanın Cesedi. (18:00:00; KP Güncellendi: Katil meşru müdafaa biliyor)
  • İncele: Örgü Bebeği. (Sonuç: Parmak İzleri)
  • İncele: Parmak İzleri. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Dora Umbright)
  • Hakime Umbright'a neden cinayet mahalline gittiğini sor. (Yeni Sahne: Direniş Genel Merkezi)
  • İncele: Direniş Genel Merkezi. (Deliller: Kilitli Kutu, Cüzdan)
  • İncele: Kilitli Kutu. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Minerva Highmore)
  • Leydi Highmore'a Adalet Tugayı soruşturmasını sor.
  • İncele: Cüzdan. (Sonuç: Altlık; Yeni Şüpheli: Giulietta Capecchi)
  • Giulietta Capecchi ile cinayet hakkında konuş.
  • İncele: Paramparça Kağıt. (Sonuç: Davetiye)
  • Analiz et: Davetiye. (03:00:00; KP Güncellendi: Katil savaş tarihi biliyor)
  • 2. Bölüme geç. (1 yıldız; Yeni Sahne: Direniş Harekat Odası; Yeni Şüpheli: Memur Smythe)

2. Bölüm:

230-2

  • Memur Smythe ile konuş.
  • İncele: Direniş Harekat Odası. (Deliller: Tahta Kasa, Gazete)
  • İncele: Tahta Kasa. (Sonuç: Film Rulosu)
  • Analiz et: Film Rulosu. (12:00:00; Yeni Şüpheli: Enzo Jonas)
  • Enzo Jonas ile Jaubert aleyhine casusluk yapması hakkında konuş. (Yeni Sahne: Hastane Odası Masaları)
  • İncele: Hastane Odası Masaları. (Deliller: Kurbanın Madalyası, Paramparça Kumaş)
  • İncele: Kurbanın Madalyası. (Sonuç: Yağlı Madde)
  • Analiz et: Yağlı Madde. (12:00:00; KP Güncellendi: Katil domuz konservesi yiyor)
  • İncele: Paramparça Kumaş. (Sonuç: Süveter)
  • Hakime Umbright ile ördüğü süveter hakkında konuş.
  • İncele: Gazete. (Sonuç: Karikatür)
  • Giulietta Capecchi'ye Yeni Gerçek'teki karikatürü sor.
  • 3. Bölüme geç. (1 yıldız; Yeni Sahne: Şarap Rafları)

3. Bölüm:

230-3

  • İncele: Şarap Rafları. (Deliller: Tahta Parçalar, Plaka, Kilitli Evrak Çantası)
  • İncele: Tahta Parçalar. (Sonuç: Şema)
  • Enzo Jonas'ı pusu planını değiştirmesi konusunda sıkıştır.
  • İncele: Plaka. (Sonuç: Yeşil Parçacıklar)
  • İncele: Yeşil Parçacıklar. (Sonuç: Şifalı Çay)
  • Leydi Highmore'a Jaubert'in cenaze plakasını sor.
  • İncele: Kilitli Evrak Çantası. (Sonuç: Teftiş Raporları)
  • Analiz et: Teftiş Raporları. (09:00:00)
  • Memur Smythe'e kurbanla aralarındaki ilişkiyi sor.
  • İncele: Kasaba Meydanı Mağazaları. (Deliller: Çöp Tenekesi, Domuz Konservesi)
  • İncele: Çöp Tenekesi. (Sonuç: Eldiven)
  • Analiz et: Eldiven. (15:00:00; KP Güncellendi: Katil morluklara sahip)
  • İncele: Domuz Konservesi. (Sonuç: Kan)
  • Analiz et: Kan. (09:00:00; KP Güncellendi: Katil kadın)
  • Katili tutukla.
  • Nihai Karar 5'e geç. (Yıldızsız)

Nihai Karar 5:

230-4

  • Leydi Highmore ile konuş. (Ödül: 20,000 Altın)
  • İncele: Direniş Genel Merkezi. (Delil: Sandık)
  • İncele: Sandık. (Sonuç: Şişe)
  • İncele: Şişe. (Sonuç: Asetaminofen)
  • Analiz et: Asetaminofen. (09:00:00)
  • İncele: Direniş Harekat Odası. (Delil: Maketteki Plaka)
  • İncele: Maketteki Plaka. (Sonuç: Zindan Maketi)
  • Analiz et: Zindan Maketi. (06:00:00; Yeni Şüpheli: Nicholas Holloway)
  • Nicholas Holloway ile zindan hakkında konuş. (Ödül: Hamburger)
  • İncele: Şarap Rafları. (Delil: Kilitli Dolaplı Saat)
  • İncele: Kilitli Dolaplı Saat. (Sonuç: Maymuncuk; Yeni Şüpheli: George Blanton)
  • Memur Blanton'u bizi zindana alması için ikna et. (Ödül: Adalet Tugayı Ceketi)
  • Yeni vakanın kilidini aç. (1 yıldız)

Navigasyon

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.